16-åring driver eget tech-selskap

Adrian (16) var ikke interessert i å stable varer på Kiwi – satser heller på egenhånd med noe han trives med.

– Jeg ønsker å ha friheten til å jobbe med det jeg interesserer meg for. Jeg liker å gå min egen vei.

For den unge gründeren var det naturlig å starte opp eget selskap, men innrømmer at det ikke er så mange rundt han som har valgt å gå den samme veien.

– Jeg kjenner en på min alder i Oslo som har startet opp noe eget, men ellers kjenner jeg ingen. Ingen venner eller familie som driver for seg selv. Inspirasjonen til å starte for seg selv kommer egentlig fra videoer på internett.

Adrian startet Drammen Teknologihjelp for noen måneder siden, men har allerede en jevn strøm med oppdrag. Han hjelper kundene sine med å bekjempe virus, oppsett av programmer og utstyr, problemløsning og andre utfordringer.

– Her om dagen hjalp jeg en kunde å bytte ut harddisken så han fikk større lagringskapasitet.

Bred kompetanse

Han har kompetanse på både PC og Mac, telefon, nettbrett, printer, e-post, ol.

– Jeg hjalp også en kunde som slet med å forstå hvordan den nye telefonen hennes fungerte. Hun brukte nesten ikke noe mobildata, men betalte for en dyr avtale med masse data; jeg hjalp henne å finne riktig avtale og sparte henne for masse penger.

Nettverk er viktig

Kontakt med kunder kommer ofte gjennom jungeltelegrafen.

– Jeg har en egen Facebookside som folk tar kontakt på, ellers ringer folk meg. Jeg får kundene mine gjennom “word of mouth”, det er det beste, når folk anbefaler meg.

Bedriftsprofilen til Drammen Teknologihjelp på Facebook viser hvor proff Adrian er; en flott logo, jevn strøm med relevante innlegg og flere gode anmeldelser fra fornøyde kunder. Han gir Etablererveiledningen i Drammensregionen mye av æren for at han har kommet så langt på så kort tid.

– Jeg var med på alle kursene jeg hadde muligheten til i fjor. Jeg blir med både for å lære nye ting, men også for å treffe nye folk. Det er jo veldig viktig med nettverk. I tillegg så får jeg erfart å være i et spennende gründer-miljø.

Tekst: Bengt-Robert Leine