Laster Arrangementer

« All Events

 • Dette event har allerede funnet sted.

AVLYST – Gründerverksted: Lage webside – del 1

11. mars 2020 @ 17:00 - 20:00

Påmeldelser er stengt for dette arrangementet.

Dette kurset er dessverre avlyst. 


Har du lyst til å forsøke lage din egen webside i WordPress og Elementor?

Dette er del 1 av verkstedet «Lage webside». Man må delta på både del 1 og del 2 (1. april 17-20).

I dette kurset setter vi opp basic innhold, slik at du kommer i gang med å lage en webside. I løpet av verkstedet setter du opp en webside med med en forside, en valgfri tekstside og en kontaktside. Vi bruker et gratis theme som heter “Hello theme”, som er et tomt theme. Det er ingen ferdig designtheme, og vi bygger derfor sidene og designet fra bunnen av med Elementor sidebygger (pagebuilder). Elementor er et system som er enkelt å bruke uten å måtte kode. Dette systemet hjelper deg bygge innholdet i nettside med drag-and-drop. Vi kommer også til å installere Yoast, som gir deg hjelp til å skrive Google-vennlig. 

Kurset krever ingen forkunnskaper og passer for alle som ønsker å forsøke seg på å lage sin egen webside. Det er en fordel om du er litt nysgjerrig på å finne ut av, våge teste og løse nye ting. Det finnes mange måter å bygge en nettside på, og mange forskjellige sidebyggere som WordPress, Umbraco, Webflow, Wix og Squarespace, som alle har sine fordeler og ulemper. På dette verkstedet bruker vi WordPress. WordPress er mye brukt og har åpen kildekode, er det i stadig utvikling og har mange muligheter og veldig få begrensninger. Som webdesigner blir man aldri utlært – og det samme gjelder WordPress og Elementor. Man oppdager stadig nye, smarte løsninger på utfordringene sine.

Krav til deltakerne:
I tillegg er det noen krav til de som skal være med, siden dette er et verksted og ikke et foredrag i WordPress. Kveldene blir lagt opp praktisk, slik at du lærer mens du jobber i WordPress og Elementor (“Learning by doing”). I dette kurset vil du lære å lage en fullverdig, men veldig “basic” webside, som blir en start som du kan utvide og videreutvikle senere. Verkstedet holdes over 2 onsdager, og du vil få oppgaver å gjøre før vi møtes i 1. del og nye oppgaver før 2. del.

Oppgave før vi møtes (må tas med på del 1)
–  Hva er målet med nettsiden din?
–  Hvilket innhold ønsker du på siden din?
–  Tegn opp din nettside slik du ønsker den på et ark
–  Skriv utkast til tekstene som du ønsker på sidene
–  Sjekk at du har en ren WordPress-installasjon på ditt webhotell, slik at du er klar for del 1

De som melder seg på, vil få mer informasjon om forberedelse til verkstedet, og påmeldte kan også kontakte kursholder direkte for hjelp og bistand.

Merk deg dette:
Dette kurset er for de som har bestemt seg for å bruke WordPress, og som vil kjøpe webhotell, få installert WordPress i forkant av verkstedet. Dette er for at alle som er på verkstedet skal få mest mulig ut av tiden vi er sammen. Webhotell og wordpress-installasjon på server må være gjort i forkant av kurset, ellers får du ikke jobbet med nettsiden. Du velger selv hvor du vil ha webhotell. Kursholder bruker selv Syse.no og betaler samlet ca 1500,- eks mva/årlig for webhotell og wordpress-installasjon. Om du i dag har en nettside, men ønsker en ny, trenger du ta kontakt med de som hoster siden din, og be om en testserver med wordpress installert – eller en helt ren installasjon av WordPress på server dersom du ønsker erstatte det gamle du har (ta gjerne kontakt for mer info om det). Dersom du har WordPress og Elementor installert og i bruk allerede i dag, gi beskjed om det. Dersom du har en nettside du er fornøyd med i dag, men ønsker Elementor installert på det, så kan Elementor installeres på alle websider. Men i dette verkstedet rekker vi ikke ha fokus på å fikse på eksisterende websider, samtidig som andre skal lære å gjøre dette fra grunnen av. 

Vi går gjennom:

 • Kort om det å lage en webside
 • Kort om WordPress
 • Inspirasjon, tips og råd om bilder, film, tekster og design for å fylle nettsiden
 • Kort info om Elementor Pro og Yoast Pro  
 • Hva er et theme?
 • Installasjon av Hello Theme
 • Hva er en pagebuilder?
 • Installasjon av pagebuilder Elementor
 • Hva er en plug-in?
 • Installasjon av plug-in Yoast
 • Sette opp header – toppmeny med logo og navigasjon
 • Sette opp footer – området i bunnen/nederst på siden med ønsket innhold, f.eks. link til sosiale medier og kontaktinformasjon
 • Sette opp hovedområdet på forsiden – en intro til hva websiden/firmaet ditt handler om
 • Sette opp kontakt oss-side
 • Sette opp tekst-side (f.eks. “om oss”, tjenester” eller “produkter”)
 • Bruke Yoast for å legge inn Google-vennlig tekst

Linker:

Kursholder er Jannicke Bakke-Olsen, senior webdesigner og gründer av Pixeldust AS
Jannicke har 20 års erfaring som webdesigner, og var blant de første som utdannet seg innen dette i Norge. Hun har erfaring som webdesigner, interaksjonsdesigner og kreativ leder fra både reklamebyråer, softwareselskap og inhouse i markedsavdelinger, og har kontinuerlig oppdatert seg på sitt fag. Hun har erfaring med SEO, CRO og grafisk design i tillegg til sin spisskompetanse på digitalt design og utvikling av nettsider og nyhetsbrev.

 

Dette er første gang dette verkstedet holdes, og vi håper vi kan få din tilbakemelding på verkstedet i etterkant. Etablererveiledning er et tilbud i regi av Næringsforeningen i Drammensregionen og finansieres av kommunene Drammen, Lier, Øvre Eiker.

For mer informasjon, kontakt rådgiver/veileder Lisbeth Torkildsen

lisbeth.torkildsen@etablererveiledning.no

tlf. 900 45 128.

 

Sted: Næringsforeningen i Drammensregionen,
Bragernes Torg 13, Drammen

 

Detaljer

Dato:
11. mars 2020
Tid
17:00 - 20:00
Kategori for Arrangement:

Arrangør

Etablererveiledningen i Drammensregionen
E-post:
lisbeth@etablererveiledning.no
Hjemmeside:
www.etablererveiledning.no

Sted

Næringsforeningen i Drammensregionen
Bragernes Torg 13
Drammen, 3017 Norge
+ Google-kart