Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.

AVLYST – Økonomikontroll – en suksessfaktor del 1

16. mars 2020 @ 09:00 - 12:00

Påmeldelser er stengt for dette arrangementet.

Ved å delta på dette kurset får du økt kunnskap om og kontroll over økonomien i selskapet ditt. Jo mer kunnskap du har om dette, desto lettere blir det å håndtere og vite hva du skal gjøre selv, hva du må få hjelp med og hvor mye tid du må sette av til administrasjon av økonomien.

Hvem passer dette kurset for?

1. Deg som planlegger å starte en bedrift.
2. Deg som allerede er i gang som selvstendig næringsdrivende og har en del kunnskap om økonomien og regnskapet ditt, men som trenger dypere innsikt og kunnskap.

Kurset er delt opp på to kursdager med 3 timers kurs begge dagene. For å få mest ut av det må du delta på begge kursdagene.

På del 1 får du en overordnet innføring på alle viktige temaer for å ha kunnskapen du trenger for at i del 2 få en forklaring på hvordan tingene henger sammen, og få økt kunnskap om hva du må og kan gjøre med ditt regnskap. Avslutningsvis får du en innføring på hvordan du får kontroll på økonomien gjennom daglige og månedlige rutiner. Du vil også få litt hjemmelekse til del 2, som du må sette av litt tid til å gjøre for å få mest ut av kurset.

I DEL 1 får du: 

  • Grundig gjennomgang og oversikt over hva det er du må tenke på når det gjelder økonomien i bedriften og for deg som privatperson.
  • Kunnskap om hvordan du lager en trygg plan for økonomien, hvor lenge du klarer å overleve uten inntekter fra kunder og hvordan du skal håndtere regnskapet ditt
  • Informasjon om krav og forventinger fra myndigheter til deg som er selvstendig næringsdrivende.
  • Kunnskap om likviditet, hva det er og hvordan det påvirker selskapet ditt
  • Informasjon om ulike måter å få inn penger fra kundene (faktura, kasse m.m)
  • Oversikt over moms og skatt på et overordnet nivå (for detaljert informasjon om moms og skatt, se skattekurset (link)

Om kursholderen

Foreleser for begge dagene er Hilde Knudsen. Hilde er autorisert regnskapsfører og har drevet Knudsen Regnskap siden 2008. Før hun startet eget selskap var Hilde økonomidirektør i Lindum AS i 10 år. De siste 10 årene har hun også jevnlig holdt kurs og forelesinger for gründere i tillegg til regnskapsførsel for mange firma i forskjellige bransjer.

Sagt om kurset
«Kurset ble mer matnyttig og tilpasset deltakerne enn jeg hadde forventet»

«Veldig lærerikt og bra med hjemmelekser»


For at Hilde skal kunne forberede kursinnholdet så det passer beste for gruppa som skal være med kommer du etter påmelding å bli bedt om å sende inn info om du skal starte bedrift eller allerede har startet. Hvis du har startet ønsker vi også informasjon om det er et enkeltpersonselskap eller AS og hva slags salg du driver med (varer/tjenester).

Les mer om DEL 2

Relaterte kurs
Etter gjennomført Økonomikontroll del 1 og 2 passer det ypperlig å fylle på med mer kunnskap innenfor økonomi på det som går på selskapets og ditt eget budsjett.

Les mer om Gründerverksted i Økonomi – Budsjettering / Kalkyler (25. mars).

 

PRAKTISK INFO:

Kursene finner sted hos Næringsforeningen i Drammensregionen, Bragernes Torg 13, Drammen, og går over tre timer.

Tilbakemeldinger fra våre mange kursdeltakere er at dette er vel anvendt tid! Etablererveiledning er et tilbud i regi av Næringsforeningen i Drammensregionen og finansieres av kommunene Drammen, Lier, Øvre Eiker.

For mer informasjon, kontakt rådgiver/veileder Lisbeth Torkildsen

lisbeth.torkildsen@etablererveiledning.no
tlf. 900 45 128

Kursdatoer: 16.3.  kl. 9-12

 

Detaljer

Dato:
16. mars 2020
Tid
09:00 - 12:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Næringsforeningen i Drammensregionen
Bragernes Torg 13
Drammen, 3017 Norge
+ Google-kart