Fra eget nettsamfunn i Yemen til blanke ark i Drammen

Jihad Salah forteller om sitt første oppstartsprosjekt i Yemen, hvor han startet og driftet et nettsamfunn for grafisk design. På det meste hadde han 70 000 medlemmer, tok oppdrag innen grafisk design for venner og familie samtidig som han delte tips til sine følgere.

– Jeg likte veldig godt å jobbe med det, men i 2009 måtte jeg avslutte prosjektet, sier Jihad.

I Drammen ble gnisten tent på nytt

Jihad startet på Introduksjonssenteret og fikk etter hvert i oppdrag fra skolen å produsere digitale CV’er.

– Jeg har laget digital CV for mer enn 30 elever og prosjektet ble en stor suksess!

I 2017 startet han JPhoto og etter at selskapet ble invitert til å presentere seg på Give a Job i Drammen, begynte ballen å rulle. Det første oppdraget var å lage promofilm for en lokalmatbedrift i regionen.

– Det var mye å sette seg inn i og gjennom bekjente ble jeg tipset om Etablererveiledningen. Det er et utrolig sted! På Gründerverksted møtte jeg mange andre gründere og lærte å pitche.

Jihad blir engasjert når han snakker om Etablererveiledningen.

– De som jobber der er engler! De har mye kunnskap og jobber hardt for å hjelpe små og store gründere. Det aller viktigste er at jeg føler meg trygg – på Etablererveiledningen fordi det er en offentlig tjeneste – og på ideen min nå som jeg har fått kunnskap og informasjon gjennom kursene de tilbyr.

For mer informasjon om JPhoto, klikk deg inn på Facebook @jphoto2018

Tekst: Kristine Tande De Lemos