Menu

FRA IDE TIL SUKSESS 1 OG 2

Kurset «Fra idé til suksess" 1 og 2» tar for seg det grunnleggende ved å sette opp en plan for etablering og igangsetting av egen virksomhet.
Vi går igjennom hvorfor du bør lage deg en god plan, hvordan den bør settes opp, tematikken rundt å forstå og beskrive forretningsmodellen, ulike organisasjonsformer og betydningen av en målrettet aktivitetsplan.  Vi er innom økonomiforståelse og ser på hvordan pengene strømmer inn og ut av bedriften din. Vi ser på produktkalkylen og setter dette sammen med forventet salg inn i en matrise for forventet omsetning og dekningsbidrag. Vi er innom investeringsbehov og hvordan dette kan tjenes inn over tid, samt faste variable kostnaders innvirkning på resultatet og forventet næringsinntekt.
Etter endt kurs skal du være i stand til å beskrive forretningsplanen din både skriftlig og muntlig overfor banken, Innovasjon Norge eller andre interessenter. I tillegg skal du ha en god forståelse for hvordan aktivitetene påvirker økonomien slik at du lettere kan styre bedriften etter dette.

mortenbergerKursholderen Morten Berger har drevet egen bedrift siden 2004 og er rådgiver og coach for etablerere og grundere på fulltid. Han holder også kurs og foredrag knyttet til etablering av egen bedrift og klarer å formidle dette på en engasjerende og forståelig måte til dem han snakker til.

Kursene finner sted hos Næringsforeningen i Drammensregionens lokaler på Bragernes Torg, og går over tre-fire timer. Tilbakemeldinger fra våre mange kursdeltakere er at dette er vel anvendt tid!
Etablererveiledning er et tilbud i regi av Næringsforeningen i Drammensregionen og finansieres av kommunene Drammen, Lier, Øvre Eiker, Nedre Eiker og Svelvik.
For mer informasjon, kontakt rådgiver/veileder Lisbeth Torkildsen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
tlf. 900 45 128.

Samarbeidspartnere

NFDR staaendeDrammen Kommune Øvre EikerLiersvelvik kommuneNedre Eikerinnovasjon norge logoBuskerud fylkeskommune