Ønsket større fleksibilitet – gjorde drømmen til virkelighet

Hun elsket jobben sin som kreativ leder og webdesigner for et stort advokatfirma, men hadde lang reisevei og så ofte ikke barna før hun hentet de i barnehagen om ettermiddagen. – Jeg trengte mer fleksibilitet i hverdagen, sier gründer og trebarnsmor Jannicke Bakke-Olsen.

Egentlig var planen å starte i det små, utvikle ideen gradvis ved siden av jobben. Men tiden strakk ikke til og da hun ble tipset om Facebook-gruppa Gründerpikene åpnet det seg en mulighet.

– Jeg så at Etablererveiledningen i Drammensregionen arrangerte Gründerverksted og hoppet i det!

På Gründerverkstedet ble Jannicke inspirert til å satse.

– Det å møte så mange andre som hadde tatt steget ga meg mot. Når så mange andre turte, hvorfor skulle ikke jeg?

Det tok likevel et år før webdesign-firmaet Pixeldust ble etablert.

– Det var skummelt å si opp jobben, men frihetsfølelsen, å være min egen sjef og ikke trenge å spørre om lov til alt, men å kunne designe veien jeg vil gå faglig, det har stor verdi. Jeg har et helt annet liv nå.

Jannicke roser Etablererveiledningen i Drammensregionen for å ha hjulpet henne i gründer-prosessen.

– Uten de hadde jeg nok ikke startet opp. De backer opp på en veldig konstruktiv måte, veileder og stiller gode spørsmål.

Blant kurstilbudet drar Jannicke fram pitchetrening, salgsverksted og økonomistyring hvor tema blant annet var riktig prissetting, få oversikt over egne utgifter og hvor mye man må selge for å kunne leve av ideen.

– Og på salgsverkstedet ble vi pushet til å ringe kunder! Det var langt utenfor min komfortsone og ikke noe jeg ville gjort med det første på egen hånd. Nå er flere av kontaktene jeg tok blitt kunder!

Her kan du lese mer om Pixeldust: www.pixeldust.no

Skrevet av: Kristine Tande De Lemos